Toto

Wynn Macau merekodkan penurunan 60% dalam hasil operasi pada S3

Wynn Macau telah melaporkan kira-kira AS$10.1 juta dalam EBITDA terlaras positif pada suku ketiga tahun ini, penurunan 85 peratus berturut-turut, apabila pendapatan operasi menurun 60 peratus kepada AS$181.3 juta, menurut data macau keputusan terkini syarikat itu.

Semasa keputusan diumumkan, kumpulan itu mendedahkan bahawa Ketua Pegawai Eksekutif Matt Maddox akan meninggalkan Wynn Resorts pada 31 Januari 2022, dan akan digantikan oleh CFO semasa Craig Billings.

Maddox akan kekal dalam lembaga pengarah Wynn Macau dan Wynn Interactive sehingga akhir tahun 2022 untuk memastikan peralihan yang lancar sementara konsesi diperbaharui.

Craig Billings menyertai Wynn Resorts pada 2017 sebagai CFO dan telah Result SGP berkhidmat sebagai Presiden syarikat itu, serta Ketua Pegawai Eksekutif Wynn Interactive.

“Matt telah melakukan tugas yang luar biasa sebagai CEO sejak pelantikannya empat tahun lalu. Dia sangat berjaya memimpin syarikat melalui apa yang boleh menjadi salah satu peralihan perniagaan yang paling mengganggu dalam beberapa dekad,” kata Philip G. Satre, Pengerusi Lembaga Pengarah Wynn Resorts.

Pendapatan operasi daripada Wynn Palace mencecah AS$181.3 juta untuk suku ketiga 2021, dengan EBITDA Hartanah pada AS$12.1 juta, manakala Wynn Result Sidney Macau mencecah AS$130.7 juta untuk tempoh tersebut tetapi dengan EBITDA Harta Terlaras negatif sebanyak AS$1.9 juta.

“Kami yakin Macao akan mendapat manfaat daripada pemulangan permintaan pengguna semasa kami maju menjelang 2022,” komen Maddox dalam laporan kewangan itu.

Kumpulan itu juga mengakhiri suku ketiga dengan AS$306 juta hasil perjudian kasar, satu pertiga kurang daripada suku sebelumnya, mencapai 24 peratus bahagian pasaran pasaran Macau