Toto

RETROSPEKTIF: 10 TAHUN WPT SEMINOLE HARD ROCK, BAHAGIAN II

Pertunjukan Poker Hard Rock Seminole $3,500 ditetapkan pada 23-27 April dengan jaminan $2 juta. Acara tahun ini lebih istimewa, menandakan ulang tahun 10 tahun perkongsian antara WPT dan jelajah itu.
Acara ini telah menghasilkan beberapa medan besar dan pemenang hebat menambah nama mereka ke Piala Juara WPT Mike Sexton. Ini adalah bahagian kedua melihat kembali pada 10 tahun Showdown di Florida Selatan.

Musim XIV (2016)

Melangkah ke kejohanan itu, Justin Young menghadapi beberapa keraguan tentang permainannya. Dia mempunyai beberapa kemenangan besar di bawah tali pinggangnya dan juga mendapat naib juara dalam WPT Five Diamond World Poker Classic dalam Musim VII untuk $936,760. Dia telah bermain poker kejohanan selama lebih sedekad, tetapi keadaan nampaknya tidak berjalan lancar.

Young kemudiannya menangis, menamatkan sebagai ahli terbaru Kelab Juara WPT di Seminole Hard Rock dengan harga $669,161. Acara itu menghasilkan bidang sebanyak 1,222 penyertaan untuk kumpulan hadiah $3.9 juta dan kemenangan itu memberikan Young keyakinan yang sangat diperlukan.

“The Seminole Hard Rock Poker Showdown bermakna dunia bagi saya,” katanya. “Kemenangan datang pada masa keyakinan saya kejohanan agak rendah. Kakitangan dan penginapan adalah yang terbaik mewujudkan persekitaran yang selesa untuk pemain.”

Lewat kejohanan, beberapa sokongan yang tidak dijangka daripada keluarga membantu Young sepanjang kejohanan itu. Melihat ke belakang, isyarat itu masih sangat bermakna.

“Peristiwa yang menyerlah ialah apabila saya menelefon isteri saya untuk memberitahu dia saya membuat jadual terakhir [sembilan],” kata Young, yang kini mempunyai hampir $6 juta dalam kemenangan kejohanan secara langsung. “Dia sedang bercuti bersama keluarga. Saya berada di tempat ketujuh daripada sembilan dalam cip dan memberitahunya supaya tidak bimbang tentang terbang ke bawah untuk sesuatu yang boleh mengambil masa 30 minit. Bukan sahaja dia datang, tetapi ibu bapanya sangat tertarik sehingga mereka juga terbang ke bawah untuk menonton.”

Juara Justin Young

Musim XV (2017)

Memenangi kejohanan WPT tidak pernah mudah. Sedikit nasib sekarang dan kemudian biasanya diperlukan dan Tony Sinishtaj menemui beberapa pada masa yang tepat.

“Saya mendapat semuanya di dalam dan di belakang empat tangan berbanding Dan Colman,” katanya. “Saya meletakkan dia di tempat yang sukar dan dia akhirnya membuat panggilan. Saya perlu mengejar tempat terbesar dalam kehidupan poker saya. Dan sudah pasti, saya melakukannya.”

Keputusan bertuah itu membuka jalan untuk larian yang lebih mendalam dan skor $661,283. The Showdown membawa masuk 1,207 penyertaan untuk kumpulan hadiah $3.9 juta. Kemenangan itu kekal istimewa untuk Sinishtaj, yang menambah gelaran jelajah keduanya pada September apabila dia memenangi Siri Borgata Dalam Talian WPT $1,060 di Partypoker Rangkaian AS dengan harga $77,350.

“Ini adalah kemenangan pertama saya dalam acara berprestij,” kata Sinishtaj, yang mempunyai $1.7 juta dalam kemenangan kejohanan secara langsung. “Atas sebab itu, ia amat bermakna buat saya. Ia sesuatu yang tidak akan saya lupakan. Saya adalah pemain yang jauh lebih baik hari ini berbanding ketika itu, tetapi mendapatkan pemain itu di bawah tali pinggang saya memberi saya keyakinan untuk membawa permainan saya ke tahap yang lebih tinggi.”

Juara Tony Sinishtaj

Musim XVI (2018)

Nampaknya Scott Margerson adalah antara pendahulu sepanjang kejohanan itu dan menduduki tempat Togel SDY ketiga dalam cip terakhir. Seorang veteran poker dalam talian, dia mempunyai tangan penuh apabila permainan mencapai kepala-up menentang veteran WPT Faraz Jaka.

Jika itu tidak mencukupi pemain dari United Kingdom ini telah bertarung di meja akhir yang juga termasuk Brian Hastings, Joey Couden, Matt Stout, dan Jeff Fielder.

Akhirnya, Margerson memenangi lebih 1,309 penyertaan untuk membawa pulang $696,740 dalam acara yang menghasilkan kumpulan hadiah $4.2 juta. Satu keputusan penting kemenangan? Dia berkata selepas kemenangan: “Saya tidak boleh mengalami tahun kalah sekarang,”

Musim XVII (2019)

Apabila aksi itu berlangsung bulan ini di Seminole Hard Rock, James Carroll akan berusaha untuk mempertahankan gelarannya – walaupun dua tahun selepas kemenangan pertamanya dalam Showdown. Juara jelajah dua kali itu berjaya mengatasi 1,360 penyertaan dengan harga $715,175 dalam acara yang menampilkan hadiah berjumlah $4.4 juta.

Tidak mudah untuk ke sana kerana Carroll berdepan jadual akhir yang termasuk Eric Afriat (naib juara) dan Maria Ho. Gelaran WPT pertamanya muncul pada Musim XIII di WPT Bay 101 Shooting Star dengan harga $1.3 juta. Carroll juga mempunyai peluang lain untuk menjadi juara tiga kali apabila jadual akhir LA Poker Classic disambung semula di Las Vegas pada 16 Mei. Dia menduduki tempat ketiga dalam cip, tetapi berharap satu lagi kemenangan akan datang sebelum jadual terakhir itu.

Penduduk Las Vegas dengan $4.6 juta dalam kemenangan kejohanan secara langsung tidak sabar untuk menuju ke Florida Selatan dan berharap untuk satu lagi larian yang mendalam.

“Saya akan berada di sini untuk keseluruhan siri ini,” katanya. “Mana-mana kemenangan kejohanan adalah istimewa dan lebih-lebih lagi apabila ia adalah gelaran utama seperti WPT. Pengeluaran SGP Tidak mudah untuk menavigasi medan sebesar Seminole Hard Rock Poker Showdown, jadi saya berasa sangat bertuah kerana mempunyai perkara yang berjaya pada tahun itu. Saya tidak sabar-sabar untuk cuba membuat larian lain pada tahun ini.”

Untuk jadual Showdown Poker Hard Rock WPT Seminole 2021 yang lengkap, klik di sini . Untuk maklumat lanjut mengenai Acara Utama WPT Lucky Hearts, klik di sini .

Sean Chaffin ialah seorang penulis bebas di Crandall, Texas, dan karyanya muncul dalam pelbagai laman web dan penerbitan. Ikuti dia di Twitter @PokerTraditions.